Om Strie Strømmer

Strie Strømmer ble startet i 2004 av Kay-Arne Randen og Jon Kristen Garmo. Navnet arvet vi fra Petter Granrud sin legendariske butikk i baksida i Heidal, som solgte kvalitetsutstyr bestilt  på fax fra USA med marignalt påslag på 90 tallet. Markedet arva vi fra Anett på Sjoa Kajakksenter, som valgte å droppe butikk til fordel for kursvirksomhet etter 2003 sesongen. I tillegg hadde faren til Jon Kristen et lagerbygg fullt av skrot sentralt i Heidal, som gjerne kunne gjøre mere nytte for seg. Gjennom sponsoravtaler med importørene Voss ski og Surf(Riot Kayaks), Eian Fritid(Dagger Kayaks) og Sweet Protection som så verdien av å ha utstyret sitt til salgs i Heidal, fikk vi også tilgang til varer på kommisjon, da startkapitalen var noe begrenset.
Alt lå til rette for at de skulle bli butikk..

Butikk ble det, og vi er enige om at vi begge nådde toppen av padlekarriera sesongen 2003, men padler fortsatt så ofte vi kan, og reklamerte med følgende når vi åpna i 2004:

Strie Strømmer Elvesport DA ble etablert av to padleentusiaster, Jon Kristen Garmo og Kay-Arne Randen vinteren 2004. Butikken vår ligger i Heidal, med gangavstand til elva Sjoa.
Vi som driver Strie Strømmer er selv aktive elvepadlere med til sammen over 20 års erfaring innen elv, både konkurranser og nedoverpadling. Denne erfaringen vil komme våre kunder til god nytte, det være seg ved valg av utstyr eller andre tips innen padling. Vi fokuserer på å tilby utstyr av høy kvalitet til en fornuftig pris, med en god porsjon kompetanse og service på kjøpet.

Det samme gjelder den dag i dag, men legg til 30+ år på erfaringa, og slå av litt for kjentfolk for på graden på begrepet «aktive elvepadlere», så er vi dagens status. Vi er fortsatt en liten butikk, som en spesialbutikk for elvepadling i Norge nødvendigvis må være. Det passer i og for seg bra, for vi er fortsatt som unger når vi får en ny kajakkmodell i hus.

Når vi nå lanserer ny nettbutikk i 2020 tar vi butikken i en litt ny retning. 
Utstyr er dyrt, mye ligger ubrukt, og alt for mye blir kastet.
Vi ønsker at alle som vil skal ha muligheten til begynne med elvepadling, og har derfor laget et bruktmarked for elveutstyr i nettbutikken, som alle kan bruke gratis, uavhengig om du handler noe hos oss eller ikke.
I den sammenhengen åpner vi også for innbytte hvis du kjøper ny kajakk hos oss. Vi håper dere setter pris på dette.

 

Foto: Mattis Granrud
Strie Strømmer på åpningsdagen i 2004
Foto: Petter Thoresen
Skrytevideo fra 2007